Nieuws

2 minuten leestijd (352 woorden)

Verslag Kromme Rijn tocht

​Ritmisch veegden de ruitenwissers gestaag de regendruppels van de voorruit en naast de rugzakken met de gebruikelijke inhoud voor een roeitochtje, lagen er een paar plastic zakken met regenpakken en een aantal paraplu's in de kofferbak.
De zware grijze bewolking gaf weinig hoop op een zonnige dag, maar dit alles mocht de spreekwoordelijke pret niet drukken.

Drie ploegen van roeivereniging De Where uit Purmerend, zoefden over de A2 richting Utrecht.

De hartelijke ontvangst in de soos van Viking met koffie, koek en een informatief welkomstwoordje, deed het mindere weer vergeten.
Na het inladen van de tassen, vertrokken we met een voor ons vertrouwde boot, want hij was van het zelfde type als onze Cazarca.
Langs een afwisselend stukje Utrecht van moderne gebouwen en oude historische pandjes, voerde de tocht ons onder de vele bruggen door langs het Pieter Baancentrum, waar wij vrolijk werden toegewuifd door een paar TBS-ers.

Eenmaal op De Kromme Rijn, hebben we nog even gefilosofeerd over de herkomst van deze naam, want zo "krom" vonden we hem nu ook weer niet.
Het pannenkoekenhuis in Rhijnauwen was een welkome pauzeplaats. De nevelregen en de niet al te hoge temperaturen maakten de warme soep en pannenkoeken wel extra lekker.

Op de terugweg, door het oude centrum van de Domstad, mocht een stop aan de Oudegracht natuurlijk niet ontbreken.
In een gezellige kroeg kwamen we meer roeiers tegen, die zich nog weer even moesten opwarmen voor het laatste stukje van de tocht naar Viking.
Met wat aanwijzingen van aardige en behulpzame "vlothonden", een benaming, waar ik altijd wel wat moeite mee heb overigens, lagen de boten weer op hun plaats in de loods en konden we genieten van een super goed verzorgde Chinese maaltijd. De nattigheid en een enkele koude rilling waren snel vergeten!

Naast de beleving op het water en de gezelligheid met je eigen ploegje, zijn de contacten met andere verenigingen uit het land erg leuk, inspirerend en kan het zomaar leiden tot een uitnodiging, om bij elkaar een tochtje te komen roeien.

De organisatie van De Kromme Rijn tocht op zaterdag 28 maart, verdient wat ons betreft een dikke tien!
Bedankt namens roeivereniging De Where uit Purmerend en wellicht tot ziens.

Hans Wensveen

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zondag 19 januari 2020

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar

© 2020 PRV de Where. Alle rechten voorbehouden - Design door PeterSwebsites