ROEIVERENIGING DE WHERE
een sportieve vereniging voor jong en oud

       GRATIS PROEFLESSEN!

Jeugdroeien

Instructie bij de Where

Bij de Where geeft de oudere jeugd (onder begeleiding van volwassenen) instructie aan de jongere jeugd. De oudere jeugdleden leren hier veel van en het zorgt voor een goede band tussen de jeugdleden onderling. Voor de instructie hanteert de vereniging het Leerplan van de KNRB.

In het zomerseizoen wordt er instructie gegeven op de woensdagavond. Je roeit dan vooral in een skiff (een-persoons boot) waarbij jouw instructeur je de roeihaal  en bootgevoel aanleert. Daarna zul je op de ringvaart gaan roeien, waarbij je instructeur aan de kant meefiets.

In het winterseizoen geven we les op zaterdagochtend/middag. Je roeit dan in een ploeg in een meer-persoons boot. Bij het ploegroeien leer je ook het besturen van een boot en hoe je leiding geeft aan de boot. Op de kant fietsen dan ervaren instructeurs mee die je aanwijzingen geven.

De lessen gaan altijd door. Dus wanneer er niet geroeid kan worden door slecht weer (zoals onweer, harde wind of ijs) dan worden er door de instructeurs andere activiteiten georganiseerd. Zoals theorieles, ergometer training, conditietraining of andere leuke activiteiten. 

Na de training is er altijd nog ruimte voor eten, drinken en gezelligheid in onze soos. 

Lid worden?!

Lid worden?!

Je kunt lid worden in het jaar dat je 10 bent of wordt! Ook dien je in het bezit te zijn van minimaal zwemdiploma A.

We bieden 3 proeflessen aan om te kijken of de sport iets voor jou is, dus maak hier gebruik van. 

Meld je aan!

Voor meer informatie omtrent kosten lidmaatschap, klik hier.

Activiteiten

Activiteiten

Naast het reguliere roeien houden wij verschillende andere leuke activiteiten.
Denk hierbij aan lange tochten door de omgeving, filmavonden, onderlinge wedstrijden, een BBQ, uitjes zoals het zwembad of schaatsen en ons jaarlijkse jeugdkamp.
Onze oudere jeugdleden organiseren vaak deze activiteiten en onze leden doen altijd met veel plezier mee.

Wedstrijden

Wedstrijden

Als je het roeien erg leuk vind en al wat meer ervaring hebt in de boot is er de mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden.
Hier kan je beginnen met kleine jeugdwedstrijdjes.

Voor de wat oudere jeugdleden kan er gekeken worden naar wat serieuzere trainingen en wedstrijden. Op dit moment is er binnen de jeugd een fanatieke groep wedstrijdroeiers. Deze jongens en meiden trainen samen een aantal keer per week naast de reguliere training om steeds sneller te gaan in de boot.

Behendigheid

Behendigheid

Roeien is en blijft een watersport. Om te zorgen dat iedereen zich veilig in de boot voelt wordt er ook veel aandacht besteed aan behendigheid.
Hierbij leren wij de roeiers d.m.v. complexe oefeningen evenwicht en controle bewaren in de boot. Ook is een belangrijk onderdeel hierbij leren hoe je als roeier in de boot klimt als je in het water bent gevallen.
Voor de beginnende roeiers is er ieder jaar in het zwembad een speciale training waarbij zij veilig kunnen oefenen met klimmen in de boot.

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar