De Wherejeugd - Jeugdroeien

 

De Where heeft een hechte, actieve groep jeugdleden. Natuurlijk is er veel aandacht voor het leren roeien. In het winterseizoen (oktober t/m maart) roeit de jeugd elke week op de zaterdagmiddag in ploegen. In de zomer roei je op de woensdagavond in een skiff met één op één-instructie. Daarnaast zijn er verdeeld over het hele jaar allerlei activiteiten.

jeugdroeienLeren roeien
Je kunt lid worden in het jaar dat je 10 jaar bent (of wordt) en roeiles krijgen. Je doet examens om de roeitechniek in verschillende boten en het sturen in stapjes te leren. Je krijgt ook theorie-examen, bijvoorbeeld over voorrangsregels op het water.  

Activiteiten
De jeugdcommissie (instructeurs en ouders) organiseert elke maand een extra activiteit. Bijvoorbeeld een roeitocht, samen eten, zwemmen, schaatsen of een filmavond. Vaste evenementen zijn de Paastocht, de Oliebollentocht en het escorteren van Sinterklaas bij zijn intocht in Purmerend. Het grootste evenement is het jeugdkamp. De Wherejeugd roeit dan naar het Alkmaardermeer (Stierop) en blijft daar drie nachten slapen in een enorme tent. Er is een sportief en gezellig programma met barbecue en een bonte avond als afsluiter.
 
Wedstrijdroeien
De Wherejeugd doet soms mee aan wedstrijden. Ieder jaar in september organiseert De Where zelf jeugdwedstrijden, waar roeiers van andere verenigingen op af komen. En we houden onderlinge wedstrijden, waarbij vooral de gezelligheid voorop staat. Coaches, instructeurs en ouders begeleiden het wedstrijdroeien. Daar horen dan wat klussen bij. Zoals boten voorbereiden, vervoer regelen, aanmoedigen, foto's en filmpjes maken of een verslagje schrijven.


Roeien bij PRV de Where jeugd Purmerend