ROEIVERENIGING DE WHERE
een sportieve vereniging voor jong en oud

       GRATIS PROEFLESSEN!

Wedstrijden

Bij de De Where past het recreatief wedstrijdroeien. Voor roeien op een topniveau hebben we te weinig mogelijkheden; dan kun je beter een grotere vereniging kiezen. Het wedstrijdroeien heeft een nauwe band met de instructie; daar worden je mogelijkheden voor het wedstrijden roeien gepolst en beoordeeld. Wil je meer weten over het wedstrijdroeien en jouw mogelijkheden? Bespreek het met je instructeur en neem dan contact op met de wedstrijdcommissaris.

wedstrijdroeienVoor het wedstrijdroeien geldt een aparte bevoegdheid. Wedstrijdkleding, een zogenoemd roeipakje, kun je aanschaffen via de wedstrijdcommissaris.

De Where roeiers doen mee aan wedstrijden op het nationale roeitoneel. Het recreatieve wedstrijdroeien bestaat uit het veteranen roeien en het roeien in de zogenaamde clubvelden.

Sinds 2012 is in Nederland het zogenaamde Master roeien geïntroduceerd. Dit zijn 1km wedstrijden op bijvoorbeeld de Bosbaan en andere wedstrijdroeibanen in Nederland.

Wedstrijdboten
Voor het gebruik van het wedstrijdmateriaal is bevoegdheid 6 en toestemming van de wedstrijdcommissaris nodig. Dit gaat momenteel (oktober 2012) om de volgende boten:

  • Stinkevuil 4x+
  • De Where 2x
  • Pyxis 1x
  • Aquila 1x 60-75kg
  • Kleine Beer 1x
  • Septem Triones 1x


Aanvragen voor gebruik/het reserveren van het wedstrijdmateriaal moeten elk jaar voor 1 december per e-mail aan de wedstrijd- of instructiecommissaris worden gestuurd. Aan het begin van elk kalenderjaar maakt de wedstrijdcommissaris dan in samenspraak met de instructiecommissaris een namenlijst met leden die toestemming hebben voor gebruik van specifiek wedstrijdmateriaal.

De wedstrijd- en instructiecommissaris kan je maximaal voor de periode van één roeiseizoen (van het najaar tot de volgende zomer) dispensatie geven als je de bevoegdheid 6 nog niet hebt. Je kunt zo bijvoorbeeld een ploeg voor een 4x+ of een 2x compleet maken. Elke individuele roeier of ploeg moet een plan hebben als hij/zij serieus wil gaan trainen voor wedstrijden.

Wedstrijdcontract KNRB (ex Schone Sport Verklaring)wedstrijdroeien 2Voor het roeien van nationale roeiwedstrijden (ook met een recreatief karakter) moet je zelf een KNRB Wedstrijdcontract ondertekenen. De ledensecretaris kan dit voor je regelen en indienen bij de KNRB. Informatie hierover lees je op de website van de KNRB. Je verklaart hiermee dat je geen doping zal gebruiken. Als je bij een controle wordt betrapt op dopinggebruik, wordt je door de KNRB en De Where geroyeerd als lid.

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar