2 minuten leestijd (385 woorden)

Verbetering Boezemkade Wheredijk april 2021

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zorgt voor de dijken in Noord-Holland. Regelmatig controleren wij of de dijken nog veilig zijn. Vanwege de klimaatverandering – het regent steeds harder en langer en het achterland zakt steeds verder door bodemdaling – zijn de controles en eisen aangescherpt. Uit toetsing blijkt dat de Wheredijk op bepaalde delen niet voldoet aan de waterveiligheidseisen. Om Purmerend ook in de toekomst te beschermen tegen het water uit de boezem verbeteren we de dijk.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Om dit dijkversterkingstraject goed te kunnen doorlopen staat HHNK continu met het bestuur van de Bewonersvereniging Wheredijk in contact. Wij hebben onder meer bij hen diverse wensenopgehaald die bijdragen aan de verdere uitwerking van dit project. Ook met de gemeente Purmerend vindt over onze plannen en werkzaamheden afstemming plaats.

Warmtenet
Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de dijk neemt Stadverwarming Purmerend (SVP) het warmtenet voor de woonarken van nummer 52 tot en met 100 langs de Wheredijk onder handen. De warmteleiding zit aan het einde van zijn technische levensduur en moet daarom spoedig worden vervangen. HHNK en SVP hebben gezamenlijk één geïntegreerd ontwerp gemaakt, waarbij de belangen van betrokken partijen goed op elkaar afgestemd zijn. Op deze manier beperken we de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk.

Is de fietsbrug over de Where nabij de roeivereniging afgesloten?
Ja, de fietsbrug over de Where, nabij de roeivereniging, is afgesloten voor het verkeer. Momenteel wordt aan de dijk gewerkt tussen de Hannie Schafstraat en de Churchilllaan. Om ongevallen te voorkomen is het gehele werkgebied afgesloten. De woonarken blijven voor de bewoners wel bereikbaar. Aangezien de fietsbrug binnen het werkgebied valt is deze ook afgesloten. Ondanks dat de aannemer het werkterrein schoon en netjes houdt, is het werkterrein ook buiten werktijd niet veilig toegankelijk vanwege rijplaten en obstakels op de dijk.

Hoe kom ik bij de roeivereniging De Where?
Tijdens de werkzaamheden blijft de roeivereniging 'De Where' bereikbaar. Momenteel is de roeivereniging te bereiken vanuit de wijk Wheermolen, via de opgang bij de roeivereniging vanuit de Joh. Wagenaarstraat. Mocht dit wijzigen zal dit met bebording worden aangegeven. Met de roeivereniging wordt de tijdelijke bereikbaarheid afgestemd. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de roeivereniging www.prvdewhere.nl .


Meer informatie kan je vinden via deze link.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
dinsdag 24 mei 2022