2 minuten leestijd (459 woorden)

Terugblik op de Waterlandtocht 2022

Zondagochtend vroeg uit de veren om vroeg op de roeivereniging te verzamelen voor koffie en een Franse Madeleine cakeje en vroeg te vertrekken voor de Waterlandtocht. Dat was de eerste taak voor de 45 deelnemers van verschillende roeiverenigingen met als doel de 12 boten op tijd door de Jispersluis te krijgen. Maar eenmaal op weg was de sportieve ontspanning groot. Zonnetje, minder wind dan eerder voorspeld en precies de juiste temperatuur. Genoeg ingrediënten voor een geslaagde dag.

Via het Zwet, De Poel en door de Poelsluis gingen we op de Zaan richting Wormerveerse Roeivereniging De Zaan. Al roeiend op dit brede water waar de wind veel meer vat heeft, het aantal boten een stuk groter is en wij ons nog kleiner voelden, kwamen we al snel tot de conclusie dat de locatie van onze roeivereniging een stuk mooier is. Tijdens de hele route hoorden we af en toe vanaf de kant het bekende Franse liedje "Oh Champs-Elysees" door de megafoon van Pieter. Zo wisten dat we nog op het juiste parcours zaten. Ook werden we zo herinnerd aan onze tweede taak van die dag: verzin een andere tekst voor het refrein van dit liedje (ook wel de melodie van het liedje "Oh Waterlooplein"). En als een paard dat sneller gaat lopen als hij zijn stal ruikt, werd er dan weer harder geroeid. Want bij Roeivereniging De Zaan zou de koffie klaar staan met een plak Zaanse Duivenkater erbij.

Na de pauze roeiden we langs De Zaanse Schans en over de Ringvaart Wijdewormer weer terug naar Purmerend. Uiteraard moesten we weer onder de beruchte lage brug door en over de smalle sloot langs de woonboten. Op de roeivereniging werden we verwelkomd met de geluiden van de Franse accordeonist. Het was goed toeven op het zonnige terrasje met een biertje of Frans wijntje. En toen was het tijd voor onze derde taak: de deelnemers van iedere boot zongen hun creatieve songtekst. Douze points, oftewel de eerste prijs, gingen naar de Hilversumse Roeivereniging Cornelis Tromp. Tijd voor het diner: Franse Coq au vin terwijl de accordeonist doorspeelde en zijn publiek een poging deed en masse mee te zingen. Daarna toch echt naar huis en languit op de bank!

Dank aan Pieter, René, Sanneke, Dennis en Ed voor alle goede inwendige en uitwendige zorgen!

Oh ja, had ik al verteld dat het thema Frankrijk was?

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
zondag 28 mei 2023