1 minuten leestijd (201 woorden)

Onze vloot: Barnegat

​nmiddels heeft de 10voor4 onder aanvoering van Pieter zijn 2e maidentrip gehad en is in de tussentijd het achterstallig onderhoud aan de Barnegat ook afgerond. De Barnegat hebben we vorig jaar na het onvermijdelijke afscheid van onze oude 4+, aangeschaft op de 2e hands markt. Het is een prachtschip van de Empacherwerf, gebouwd in 1990. We hebben deze 4+ gekocht van roeivereniging Beatrix in Eindoven.

Zij hebben er jarenlang goed voor gezorgd en dat heeft geleid tot vrijwel geen gebruikssporen. De boot verkeerd in uitstekende staat en behoorde in zijn tijd tot de absolute top. Ook nu nog is het een groot plezier om in te varen. Hij is echter wel oars geriggerd en in de gewichtsklasse van de "Zware mannen". Dit zou ook een leuke naam zijn geweest, bedenk ik mij nu.

Hoe dan ook, bij aankomst zijn de slidings en schoenen vervangen. Deze waren na 20 jaar aan vervanging toe. De afgelopen maand is het taft vernieuwd. Helaas was het originele gele Empacher taft niet meer te krijgen, maar in het grijs ziet het er ook gelikt uit. Ook deze boot vraagt geen extra bevoegdheid, behalve dan het boordroeibrevet. Heb je deze, regel een ploeg en ervaar het plezier!

Denis du Cloo

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
vrijdag 29 maart 2024