Noten-karamelkoek
"Mag ik het recept?" Deze vraag werd me vanmorgen verschillende keren gesteld. Daarom volgt hier, voor alle Where-koekenbakkers en voor iedereen die van noten-karamelkoek houdt, het recept:
Ingrediënten:
100 gr. Blanke garneer-amandelen
100 gr. Ongezouten boter
100 gr. Zelfrijzend bakmeel
100 gr. Fijne kristalsuiker
½ tl. Zout
1 tl. vanillearoma
250 ml. gecondenseerde melk (blikje 397 gr.)
150 gr. Gezouten notenmix
Keukenmateriaal:
Keukenmachine
Browniebakvorm (18x28 cm)
bakpapier
- 1.Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.
- 2.Bekleed de brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix.
- 3.Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat in 2 uur helemaal afkoelen en snijd in porties.
Recept is voor ongeveer 20 porties.
TIP Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan amandelmeel.
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
Reacties