3 minuten leestijd (519 woorden)

In memoriam Herman Lohmeijer

Afgelopen week ontvingen wij het droevige bericht dat Herman Lohmeijer is overleden. 

Herman is ruim 50 jaar een sportief en actief Where-lid geweest. Herman was zeer trouw aan de vereniging. Of het nu zijn roeiploeg, de bridgeclub, de materiaalcommissie, de botenhuis- of bouwcommissie of, nog verder in het verleden, de organisatie van de Purmerrondrace of de instructiecommissie betrof, Herman was altijd betrokken. En wij, alle mensen om hem heen in de vereniging, konden op hem bouwen.

De laatste jaren ging het door problemen met de gezondheid allemaal steeds moeilijker. En het afgelopen jaar was natuurlijk door de coronacrisis voor iedereen een vreemde tijd. Ook al roeide Herman niet meer, toch kwam hij samen met zijn vrouw Elly langs in de soos om koffie te drinken met de roeiploeg, toen hij 50 jaar lid was. Allemaal ruim uit elkaar zitten, dat was natuurlijk niet zo gezellig als de vele jaren daarvoor. Een officiële felicitatie in een ledenvergadering is er door alle bijzondere omstandigheden helaas niet meer van gekomen.

De laatste jaren dat Herman nog wel kon roeien, kon en moest hij ook gebruik maken van het instaphek; hij had er jaren geleden zelf voor gezorgd dat het hek er ook echt kwam. De ruim 20 jaren daarvoor was Herman vooral actief in de materiaalcommissie en tijdens de ledenvergaderingen nam als zeer betrokken lid altijd deel aan de discussies. Hij had een duidelijke mening over welke boot we nu wel of vaak juist niet moesten kopen. Veel leden zullen Herman zich ook herinneren als één van de organisatoren van de grote verbouwing in de periode 1998 tot ongeveer 2002. Herman is na zijn bijzondere inzet daarbij, samen met Krijn Verhoeven, tot lid van verdienste benoemd; die twee hadden elkaar echt gevonden.

Binnen een vereniging is het belangrijk dat je goed met elkaar kunt samenwerken, op vrijwillige basis. Eén van de grote verdiensten van Herman was, dat hij mensen om zich heen kon verzamelen die allemaal graag wilden helpen, of tenminste geen nee konden zeggen tegen hem en de vereniging. In de jaren daarvoor was hij ook één van de organisatoren van de Purmerrondrace. Toen lukte het hem ook om voldoende vrijwilligers te werven om de rondrace organisatorisch mogelijk te maken. Zelfs als het tijdens de race zeer slecht weer was.

Herman was vanaf het begin het grote talent van de Where- bridge club; hij zei er niets van als je een verkeerde kaart opgooide, zijn blik was al voldoende om dat nooit meer te doen. Het was een groot genoegen met en tegen hem te spelen. Jarenlang is Herman gekroond tot Where-bridge kampioen.

Wij die samen met Herman hebben mogen, roeien, klussen, organiseren of bridgen zullen hem missen en zijn vooral dankbaar voor zijn jarenlange, inzet, bijdrage of gewoon gezellig aanwezig zijn binnen de vereniging. Onze roeivereniging de Where heeft echt een lid van verdienste verloren.

De familie neemt in besloten kring afscheid van Herman. Online condoleren kan via www.memori.nl

De dienst in de Taborkerk is op vrijdag 13 november om 12.00u te volgen via een livestream op www.kerkdienstgemist.nl. Selecteer hiervoor de Taborkerk in Noord-Holland.

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 24 september 2022