1 minuten leestijd (253 woorden)

Financiën en corona

In deze periode zijn wij bezig om de financiële jaarstukken over 2020 van onze roeivereniging op te maken. In het begin van vorig jaar, toen corona in ons land uitbrak en niet meer geroeid kon worden en de soos ook nog dicht moest, was even de vraag: wat voor gevolgen heeft dit voor de inkomsten van onze vereniging? In het laatste kwartaal van 2020 moest onverhoopt de soos opnieuw gesloten worden. Op menselijk vlak worden sommige mensen zwaar getroffen door corona. Tijdens het schrijven van dit stuk is de soos nog steeds gesloten, maar gelukkig wordt er nog wel geroeid door met name "eenlingen".

Veel activiteiten zijn door corona geannuleerd. Het tweede deel van de Instapcursus roeicoach kon niet doorgaan. Jeugdwedstrijden, toertochten, de Elfsteden Roeimarathon en andere activiteiten konden eveneens geen doorgang vinden. Door minder activiteiten zijn per saldo de uitgaven navenant lager uitgevallen. Door diverse subsidieregelingen, donatie en verkoop van materiaal ziet het er naar uit dat onze vereniging zich tot nu toe goed door de coronacrisis weet te slaan. Ondanks de misère wordt de contributie door de leden trouw betaald en daar zijn we heel blij mee!

Het teruglopende ledenaantal blijft een punt van zorg. Na deze crises zijn we weer in staat om hier meer aandacht aan te besteden. Het buitensporten zal naar aanleiding van corona mogelijk meer in de belangstelling komen.

Onze reserves zijn goed op orde. Wij hebben de mogelijkheid om in de komende jaren de noodzakelijke investeringen te doen.


Kees Dijst

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
zondag 28 mei 2023