2 minuten leestijd (362 woorden)

De Purmer Ringvaart Rond

Op zondag 16 april gingen we met een clubje enthousiastelingen de Purmer ringvaart rond. Vanaf half tien druppelen de deelnemers 1 voor 1 de Soos binnen, waar gastvrouw Hanneke al klaar staat met koffie en thee.

Sommigen, zoals voorzitter Frans, willen niks drinken en staan te trappelen om de boot in te gaan. Tegen tienen is iedereen aanwezig en wordt de boot-indeling gemaakt, waarbij de 13 deelnemers uiteindelijk in 6 boten belanden: 2 skiffs, 2 dubbels, een ongestuurde C3 en een gestuurde C3.

Ondanks een klein miezer-buitje gaan we toch op weg. Het eerste stuk naar Ilpendam gaat lekker: iedereen is nog fris en we hebben wind mee. Maar dan hebben we op dat lange stuk van Ilpendam naar Edam natuurlijk wel wind tegen! Gelukkig was het miezer-buitje maar van korte duur en houden we het bijna de hele tocht droog.

Als we na ongeveer 2 uur Kwadijk naderen, is het beste er wel een beetje van af, maar daar staat tegenover dat we de soep al bijna kunnen ruiken. Terug op de vereniging worden de tijden vergeleken: de snelsten net onder de 2 uur, de ongestuurde C3 zo ongeveer 20 minuten langzamer.

Ondertussen heeft Hanneke de erwtensoep en tomatensoep opgezet en nadat de boten naar binnen zijn gebracht, schuiven we aan voor één of meerdere kommetjes. Zodra we zijn uitgegeten komt ook de gestuurde C3 nog terug. Die waren toch maar even in Edam gestopt bij cafe Thomas om de stuur een beetje te laten opwarmen. Gelukkig hadden we nog wat erwtensoep voor ze bewaard.

De algehele conclusie: het was weer een leuke tocht en we gaan het zeker nog een keer doen, maar niet volgende week al! Tegen de tijd dat de PRR-najaar geroeid wordt (zondag 15 oktober) zijn we de "ontberingen" van vandaag vast wel weer vergeten en hebben we weer zin in een volgend rondje ;-)

Met dank aan alle deelnemers en aan Hanneke voor de culinaire ondersteuning. Ik raad iedereen aan om bij de volgende PRR gezellig mee te komen doen. Als je 22 kilometer te ver vindt, kan je ook altijd een stukje heen-en-weer varen naar Ilpendam of Middelie.

Rene Otsen (toercommissaris)

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
zaterdag 13 april 2024