3 minuten leestijd (561 woorden)

Afscheid Wim van der Hoek

Wim van der Hoek gaat De Where verlaten. Dat is heel jammer voor ons, want Wim doet en deed veel voor onze vereniging, maar voor hem en zijn vrouw is een verhuizing naar het oosten van het land een mooie en spannende wending in hun leven: een fijn huis met veel grond en ruimte voor paarden. Super toch?

Dank zij een collega is Wim in 1998 lid geworden van De Where. Ingrid Sitters heeft hem de beginselen van het roeien in een wherry aangeleerd. Daarna volgden de C4, boordroeien en skiffen.

Van huis uit heeft Wim meegekregen dat je ook een bijdrage moet leveren aan het geheel. "Je doet wat voor je club: niet alleen consumeren". Daarom startte hij na een paar jaar al zelf met instructie geven en deed hij mee met de indoortraining.

Inmiddels waren door het enthousiasme van Wim ook zoon en dochter lid geworden van De Where. Wat lag er dan meer voor de hand dan jeugdcommissaris te worden? Wim sprong er in: Jeugdwedstrijden organiseren, spelletjes bedenken en als jaarlijks hoogtepunt Het Jeugdkamp. Van 2006 – 2012 is Wim jeugdcommissaris geweest. De Where had toen voor huidige begrippen een hele grote groep van 45 jeugdleden. Het contact met de jeugd was heel erg leuk, er zat namelijk heel veel plezier, groei en energie in die groep. Voor het jeugdkamp bijvoorbeeld hoefde je maar iets voor te stellen en hup, ze gingen aan de slag, soms net stuiterballen. Ze maakten zelf een middag- en avondprogramma en Wim lette op of alles goed verliep. Er was zoveel animo voor het jeugdkamp dat op een bepaald moment de jeugd boven 16 jaar niet meer mee kon doen.Als Wim nu terugkijkt naar 22 jaar lidmaatschap en activiteiten bij De Where dan vindt hij dat de tijd als jeugdcommissaris er het meest uitspringt.

Jarenlang is Wim betrokken geweest bij de conditietraining op dinsdagavond in de zaal aan het Doplaantje. Samen met Frans Kat en Hans Ammerlaan wisselden zij de begeleiding af bij toerbeurt. Nu werkt er nog op dinsdagavond een kleine groep met hardlopen aan de conditie. "Jammer dat we nu meer een gezelligheidsvereniging lijken dan een sportvereniging."

Een andere activiteit waar Wim veel plezier aan heeft beleefd is de organisatie van de Elfstedentocht. Aanvankelijk hielp hij Cees de Groot met de alternatieve Elfstedentocht. Later heeft Wim wat hij van Cees had opgestoken, kunnen benutten toen hij zelf trekker werd van de echte Elfstedentocht. De route moest bepaald worden, wisselplekken opgezocht, roeiers en helpers geïnstrueerd en uiteraard de boot geprepareerd en tot slot werd een deugdelijk veiligheidsplan ingediend. Het meest aantrekkelijk vond Wim de samenwerking en het gezamenlijk toewerken naar een doel. Vooral ook de fysieke voorbereiding op de Elfstedentocht was plezierig omdat je weet dat je met elkaar ergens voor traint, conditie opbouwt en de nadruk legt op de sportieve kant van het roeien.

Op zondagochtend is Wim vrijwel altijd present. Het liefst roeit hij in de Nova en gaat dan de competitie aan met Thijs. Al snel moet hij toegeven dat een jongere generatie sneller gaat maar dat maakt niet uit:wat telt bij Wim is de roeisport.

Hopelijk vindt Wim in het oosten straks weer een andere roeivereniging waar hij zijn energie en liefde voor de sport kan geven. Wij zullen hem enorm missen en wensen hem het allerbeste op zijn nieuwe stek.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
dinsdag 24 mei 2022