Nieuws

2 minuten leestijd (428 woorden)

Acht-uitje weer een succes!

​Dat sport verbroederd en zo u wilt, ook verzusterd, moge duidelijk zijn. Een aardig voorbeeld hiervan is, de ploeg van de mixed acht.

Met een paar kleine wisselingen in de ploeg, roeit de mixed acht al zo'n ruim twaalf jaar met elkaar op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur.
Met name hebben er in de loop der tijd wissels plaats gevonden v.w.b. de stuurtjes. Ze werden te groot voor de stuurplaats of ze gingen andere dingen doen. Op rij: Leon Wensveen, Ruben van Opstal, Thijs van Tongeren en op dit moment stuurt Jip Riecker met vaste hand en zelfverzekerd de acht door bochten en onder de bruggen door.

Het inmiddels traditionele uitje met de ploeg vond plaats op zaterdag 25 april. De dag begon met het gebruikelijke uurtje roeien en de koffie, met deze keer iets extra's daarbij. De stemming was goed, maar het weer leek wat twijfelachtig.
Na het omkleden en opfrissen, vertrokken we naar de molen in De Beemster met de mooie naam, De Nachtegaal.

Paul Buurmans, lid van de ploeg, is daar in opleiding als hobbymolenaar en samen met zijn collega kregen we daar een uitgebreide en zeer interessante rondleiding. Duidelijk werd wel, dat je je niet zomaar molenaar mag en kan noemen, want hoe puur ook de techniek en de kracht van de wind zijn, er komt nog heel wat bij kijken, voordat het ambachtelijke meel in de verpakking zit. Na afloop van de rondleiding kregen we allemaal een pakje meel, om weer eens zelf brood te gaan bakken. Je had overigens ook nog de keuze uit pannenkoekenmeel.

Een zelf verzorgde uitgebreide lunch genoten we in het nog in aanbouw zijnde molenhuis. De door Evelien de Vries geadviseerde toeristische route door De Beemster, bracht ons bij haar huis, waar we voor de rest van het programma te gast waren. De tijd tot het koude- en warme buffet, besteden we met elkaar aan een traditioneel Beemster spel t.w. steenwerpen. Daarnaast hadden we ook nog een ander spel, wat ladder golf heet, maar helaas nog tamelijk onbekend is.
Tijdens het happy hour, wat natuurlijk langer duurde dan een uur, kregen we een typisch Surinaams vishapje geserveerd met de naam bakkeljauw. Aan een prachtig gedekte tafel genoten we van het buffet en was de onderlinge band zicht- en voelbaar. Tot slot is mijn tip : bezoek zeker een keer De Nachtegaal voor een rondleiding en geniet daarbij van het uitzicht over een uniek stukje polderlandschap.

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde en zeker gezellige dag. Lid zijn bij De Where, geeft dus vaak meer dan dat uurtje roeien in de week!

Hans Wensveen

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zondag 19 januari 2020

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar

© 2020 PRV de Where. Alle rechten voorbehouden - Design door PeterSwebsites