2 minuten leestijd (475 woorden)

Nationale Midweek Roeidag, een groot succes

Op 20 augustus jl. was de Nationale Roeidag van het zgn. midweekroeien.
Midweekroeiers zijn in het algemeen sporters, die van hun pensioen genieten, of op een andere manier hun arbeidzame leven hebben afgesloten. Of bijvoorbeeld in wisselende diensten werken.

Rond acht uur sloten wij (Barbara van Heteren, Wil Spreeuw, Ine Bol aan het stuur en ondergetekende) aan in de dagelijkse file op de Jaagweg richting Amsterdam. Dat filefeestje hadden we ook nog een keer op de A1, maar keurig op tijd meldden wij ons bij roeivereniging Hemus in Amersfoort. De jubilerende vereniging had kort voor hun 25 jarig bestaan, een schitterend clubgebouw betrokken nabij het ook nieuwe ziekenhuis. Zij beschikken (en dat wil ik niet onvermeld laten) over het langste roeivlot in Nederland van maar liefst 86 meter!

De ontvangst was bijzonder hartelijk en na de koffie met gebak, werd de bootindeling bekend gemaakt. Ruim 45 roeiers hadden zich aangemeld. En de eerlijkheid gebied te vermelden, dat de roeisters ruim in de meerderheid waren. Diverse verenigingen, waaronder De Laak, Daventria, 't Diep, ARZV, een club uit Gouda, de Where natuurlijk verzamelden zich in kleurige clubkleding op het grote vlot. Voor de nodige kruisbestuiving roeide bijna niemand met zijn/haar eigen clubmaatje. Het resultaat hiervan was dat vele ervaringen en ideeën met elkaar werden gedeeld. Spontaan werden contacten gelegd voor uitwisseling van roeiactiviteiten. Wij, roeiers van De Where, zijn bijvoorbeeld van harte welkom in Amersfoort, Gouda en Steenwijk. Dat biedt leuke en goede mogelijkheden voor het organiseren van roeitochten, eventueel met overnachting.

De tocht van deze dag voerden ons over de rivier De Eem, langs Baarn en Eemdijk. De Eem, zo werd ons verteld, zou één van de weinige, zo niet de enige rivier zijn waarvan de oorsprong zich in Nederland bevindt.
In Eemdijk hielden we pauze voor de lunch en vlakbij voer het pondje heen en weer waar drs. P. zijn inspiratie vond voor het gelijknamige lied. Op de picknicktafel onder glas stond de volledige tekst van dit hilarische lied, omlijst met een aantal foto's van de legendarische taalkunstenaar drs.P zelf.

De organisatie trakteerde ons op een glaasje Prosecco en een appeltje voor de eventuele "nadorst".

Onder een stralend zonnetje en een mild windje roeiden we nog een stukje door naar de monding van De Eem, om op het Gooimeer te ronden voor de terugtocht. Toen de zitbotjes enigszins gevoelig begonnen te worden, legden we weer aan bij Hemus. Op een zonovergoten terras, werden verfrissende drankjes en heerlijke hapjes geserveerd. De tijd vliegt als het gezellig is en ongemerkt was het zomaar al half zes.
Pieter Reitsma, de gastheer van deze dag, bedankte iedereen voor de deelname en het applaus onderstreepte het grote succes en de gezelligheid van deze Nationale Roeidag.

Een groot compliment voor de organisatie is zeker op z'n plaats!

Hans Wensveen

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 24 september 2022