Nieuws

2 minuten leestijd (304 woorden)

Midzomaaravondtocht 22 Juni 2019

Een 'ZO MAAR' roeitocht. We moesten dus maar afwachten wie daarvoor zouden komen opdagen. Er konden 4 boten gevuld worden!

De tocht was gecombineerd met het evenement 'Purmerend drijft'. We zijn daarvoor naar de Kolk bij de sluis gevaren en het was de bedoeling met z'n allen vandaar door de stad naar het Leeghwaterpark te varen en weer terug. De deelnemers die wij gezien hebben waren: 2 suppers en voor de rest de elektrische bootje met zonnepanelen. PRV De Where heeft Purmerend dus drijvende gehouden.

Drie boten zijn vervolgens via Kwadijk naar Edam gevaren en een vier via Ilpendam. Gezellig bij Thomas Groot neergestreken, nadat de C2x+, waarin ik stuurde (ik blijf slecht in namen), Frans op slag zat en Ine op boeg, wel het bekende rondje door Edam hadden gedaan. We zijn pas laat terug gegaan en hebben echt in het donker geroeid met de goede boordlichten. 's Nachts varen op bekend water is toch geheel anders. Het water was één spiegel, rimpelloos. In de lucht hingen hoge wolkflarden die nog door de zon beschenen werden; heel fraai; het leek op de ribbels in het strand bij de rand van de zee.

We kwamen pas om ruim over elven bij de Where aan waar twee vuurkorven volop brandden en de prachtige nieuwe BBQ klaar stond voor de zelf meegenomen nering, die vrolijk geruild werd. Hans Moolenschot, Arnoud Bruinsma en Denis du Cloo hebben gezorgd voor het aansteken van de vuurkorven en de BBQ; dank daarvoor! Ine had voor een heerlijke salade gezorgd en er was stokbrood. Verschillenden hadden ook andere lekkernijen meegenomen: dadels, ananas en nog meer.

De muziek-/geluidsinstallatie in de Soos deed het ook prima.

Het was een prachtige tocht en een gezellige BBQ mede dankzij onze jeugd die daarbij aanwezig was.

De Midzomaaravondtocht houden we er in!

Pieter Schmal 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 18 januari 2020

Webredactie/kopij

Heb je nieuws of foto's
voor de website?

E-mail naar

© 2020 PRV de Where. Alle rechten voorbehouden - Design door PeterSwebsites