2 minuten leestijd (332 woorden)

Inschrijven voor roeien in skiff of C1

Het kabinet heeft bepaald dat vanaf volgende week ook volwassenen weer buiten, op anderhalve meter afstand, mogen sporten. Ook hiervoor geldt dat we een protocol moeten opstellen dat overeenkomt met een noodverordening van de gemeente Purmerend, die maandag wordt gepubliceerd. We hopen dan dat we vanaf zaterdag 16 mei weer kunnen starten met roeien voor volwassenen.

Buiten sporten op anderhalve meter afstand: dat betekent dat we voorlopig alleen kunnen roeien in eenpersoonsboten. Alleen leden uit één huishouden mogen ook samen roeien in een ongestuurde twee. Om te voorkomen dat het te druk wordt op de vereniging, gaan we werken met tijdslots. Per tijdslot kunnen er vier boten tegelijk uit. Je kan dus niet onaangekondigd naar de vereniging komen om een skiff te pakken.

Mieke, onze kandidaat-vrijwilligers-commissaris, heeft aangeboden hiervoor een schema te maken. Als je weer wilt roeien, geef dan uiterlijk donderdag 14 mei door:

  • op welke tijd(en) je wilt roeien (niet op woensdagavond);
  • wat jouw voorkeursboot is;
  • wat je gewichtsklasse;
  • met welke mederoeiers je graag tegelijk roeit.

We proberen hier zo veel mogelijk rekening mee te houden en zorgen ervoor dat je in ieder geval één keer per week bent ingedeeld. Geef je voorkeuren door aan .

Let op! Mieke kan niet elke week een nieuw schema maken, dus deze oproep is eenmalig. De tijd waarvoor je bent ingedeeld geldt ook voor de weken erna en we verwachten dat je er dan ook bent. Dus geef je uiterlijk donderdag op!

Ook hebben we corona-coördinatoren (wij noemen dat al co-co's) nodig die in de gaten houden dat het protocol wordt nageleefd. We delen alle roeiers die zich opgeven, ook in voor een co-co-dienst aansluitend of voorafgaand aan hun roeibeurt.

Dus: nog heel even geduld... We vinden het vooral jammer voor de leden die (nog) geen skiff- of C1-bevoegdheid hebben. We hopen dat er voor hen ook weer snel een mogelijkheid tot roeien komt.

Vrijdag 15 mei sturen we het roeischema samen met het nieuwe protocol. Iedereen die weer mag: veel roeiplezier!×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties 1

Gast
Gast - Frans op vrijdag 22 mei 2020 12:31

Wat was het heerlijk om te skiffen. Mooie sfeer ook op de club, het leek op de uitgelatenheid die Nederlanders krijgen als er geschaatst kan worden. Fijn weer even clubgenoten te spreken - dank aan allen die dit mogelijk maken!

Wat was het heerlijk om te skiffen. Mooie sfeer ook op de club, het leek op de uitgelatenheid die Nederlanders krijgen als er geschaatst kan worden. Fijn weer even clubgenoten te spreken - dank aan allen die dit mogelijk maken!
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 24 september 2022