2 minuten leestijd (493 woorden)

De Theater op 't Water; de Purmer rond met veel plezier en vertier

ndrukwekkende verhalen, verschillende muzikale uitingen, een verrassend pakket met lekkers wat zomaar vanaf een brug neerdaalde en overal blije mensen, die af en toe het riet in schoten voor het nuttigen van versnaperingen en voor sanitaire stops.
Bij aankomst bij het clubhuis, de kantine of eigenlijk het restaurant speelde een Salonorkest. Zeer sfeervol. Talenten vanuit de vereniging aangevuld met andere leden van het ensemble.

De soep van de dag was erg "drollig"en werd op ludieke wijze opgediend, met een begeleidend lied. Er was ook een alternatief met tomaat, kip of "sjampignon". De broodjes ,Sandwiches , waren echt overheerlijk. De koks hadden erg hun best gedaan en dat werd gewaardeerd.( Dank aan Ria .......) Het was een waar feest.

Het begon al bij de voordeur. Een opstopping. Er zaten twee dames met een niet Waterlands accent de boel op te houden. Wil en ik zijn door gelopen, fietsen weg gezet en via de zijdeur de soos in. En ja hoor, we moesten terug. Ons melden bij de dames van het ministerie.Na een uitgebreid onderzoek mochten we door. Mijn bruin/groene ogen en de blauwe van Wil hadden goed werk verricht. Er was zoals altijd, het warme welkom van de Where. Koffie en een enorme keuze aan vlaai erbij. Half tien was de geplande vertrektijd en na luid gezang van ons allen mochten de boten te water en konden we vertrekken. Met zijn allen onder de laatste brug luisterde we naar het dramatische verhaal van een schipbreukeling verteld door Nico. Wat een drama.........

Nico hebben we meegenomen. Hij had het verdiend. En hij had de wijn mee.Volgende stop: Ilpendam. Hier werden we getrakteerd op het verhaal van het vrouwtje van Stavoren. En op de koffie met appeltaart van Thoom. We roeiden met twee boten op, Tineke had dat zo voor ons geregeld. We hadden niet alleen koffie en broodjes, maar zoals gewoonlijk, weer veel te veel mee.

Door naar Edam, hebben we iets gemist bij vd Valk?

Bij Edam is er Thomas. En daarstonden Hans en zijn maatje hun vrolijke noten uit te delen.Bij het gemaal hebben we nog even aan gelegd. De laatste restjes op gesnoept en vrolijk weer door gevaren. We hoopten op nog een klassieker van Romke op het vlot van de Purmereend bij Kwadijk. Nico en ik hadden fantasieën over, hoe heette die vent ook weer.....? Met al die diamanten aan zijn vingers en zijn witte glitterpak.......Liberace.......! Niemand in de boot ooit van gehoord.......En Romke was, zoals later bleek, al weg. Jammer. Nog wel het bootje met de nudisten tegengekomen.Verrassing! We werden verwelkomt met een hoop muziek uit het park. Bootje er uit, schoon en droog. En kijk/hoor..... hier ook muziek. Mooi....Jammer dat ik weg moest. Naar Ilpendam want daar speelde de fanfare al vanaf 15.00u.

Maar tot nu toe: Een bezopen dag.......

Met dank aan al die vrijwilligers die onder de bezielende leiding van Jaap en Hans dit mogelijk hebben gemaakt.

Riet Kuipers en Maaike Maasdam

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
donderdag 30 november 2023