2 minuten leestijd (303 woorden)

Conditietraining op dinsdagavond

Het is nog bijna niet voor te stellen, maar het winterseizoen komt er weer aan. En dat betekent dat er 's avonds niet meer kan worden geroeid. Om je conditie op peil te houden, is er elke dinsdagavond conditietraining.

Vanaf dinsdag 1 oktober kun je op dinsdagavond om 20.00 uur met ons meedoen. Frans Kat en Wim van der Hoek doen om beurten de begeleiding. We beginnen met een warming-up waarbij we zo'n 15 tot 20 minuten joggen door het Leeghwaterpark. Onderweg doen we oefeningen om de spieren los en warm te maken. Bij slecht weer doen we een alternatieve warming-up. Als je liever niet mee gaat joggen, dan kun je natuurlijk ook je eigen warming-up doen op de ergometer.

Als we terug zijn bij de vereniging gaan we in de grote loods verder met oefeningen, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Je bepaalt zelf hoe bezweet je naar huis gaat. Bedenk wel, dat we de zwaarte van de training steeds een beetje opvoeren. Het is dus zinvol als je er (bijna) elke week bent. Maar als dat niet kan, dan ben je ook welkom en kun je gewoon meedoen. De trainingen zijn bedoeld voor jong en oud, mannen en vrouwen, kortom voor iedereen die ook in de donkere maanden lekker wil blijven bewegen. Bovendien, als je bijvoorbeeld traint voor wedstrijden of voor de Elfstedenroeimarathon, helpen deze trainingen bij je voorbereiding daarop.

Als je meedoet, zorg er dan voor dat je op dinsdagavond om 20.00 uur aanwezig bent (niet later!), in sportkleding. Kijk vooraf altijd even naar het weerbericht en zorg dat je (binnen) iets uit kunt trekken. Verder adviseren wij om bij de warming-up een reflecterend hesje te dragen of iets anders waarmee je opvalt in het donker.

Met sportieve groet!

Frans en Wim 

×
Blijf op de hoogte

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 24 september 2022